write to me on skype!
0888 365 366

Откриване на течове с помощта на термокамера

КАК СЕ ОТКРИВАТ ТЕЧОВЕ С ПОМОЩТА НА ТЕРМОКАМЕРА?

 

Термокамерите през последните години се превърнаха в един от най-ценните инструменти за диагностика и откриване на течове. Термокамерите използват най-новата инфрачервена технология за измерване на промените в температурата на повърхността, която е обект на обследването. Тези температурни промени не се виждат с невъоръжено око, а само с термокамера, което ги прави идеален инструмент за проследяването и откриването на течове на труднодостъпни места под бетонни плочи или вътрешни стени, душ вдлъбнатини и зад подови повърхности. Методът е безконтактен и безразрушителен.

Термалния образ прави откриването на течове лесно, особедно когато търсеното място е скрито. Термографията се възползва от факта, че изтичането на вода показва различна температура от тази на околната среда. По този начин локализирването на теча става без къртене и отваряне на стени и подове „ по подозрение” и се спестяват пари от ремонта.

Откриване на течове

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ОТКРИВАНЕТО НА ТЕЧОВЕ?

 

Откриване на течове е възможно, защото термографията се възползва от факта, че изтичането на вода показва различна температура от тази на околната среда. Най-студените температури се появяват, като черни изображения и варират до червени или дори бели изображения за най-топлите температури. Професионалната термографска камера Flir прави откриването на течове лесно, особедно когато търсеното място е скрито. По този начин къртенето на стени и подове "по подразбиране" става ненужно, а да не говорим, че се спестяват и пари от ремонта. Много е важно преди да се прави ремонт, първо да се намери причината, за да се премахне възможността на теча да се появи отново.

Откриването на течове не е въпрос на фантазия или предположения, а на опит, знания и професионално оборудване. За ENERGYAUDIT.bg е без значение, какъв е вашият теч и в какъв вид на сграда или помещение се намира, защото ние ще го открием. Ние намираме течове, които други фирми не са успели да намерят.

Теч от съседи

КАК ДА ПОСТЪПИМ, АКО ИМАМЕ ТЕЧ ОТ СЪСЕДИ?

 

Когато установите, че имате влага или мухъл по тавана в банята, на терасата или в друга част на жилището си, това е признак, че причината е теч от съседи. В такива случаи, когато ни извикате да открием и локализираме течът е необходимо да осигурите достъп и до апартамента на Вашият съсед.  Много често те отказват да дадат такъв достъп, но когато ние като професионална фирма поискаме такъв, за да можем да направим термографското обследване почти никога не отказват.

Голяма част от проблемите идват от теч в баните, който ние много точно ще открием и локализираме и по-този начин ще си намалите разходите от излишно къртене. На база на нашият доклад и снимки, които ще получите, ако ги пожелаете, Вие може да предявите Вашите претенции за възстановяване на Вашите разходи, към Вашият застраховател, към Вашият съсед, а ако проблемът се окаже от общите части разходът да мине за сметка на блока в който живеете.

Откриване на теч от покрива на сграда

КАК ДА УДЪЛЖИМ ЖИВОТА НА ПОКРИВА НА СГРАДА?

 

Отговорът е в правенето на периодични проверки на състоянието на покритието на покрива. Това се прави чрез термографско обследване с професионална термографска камера Flir и специализиран локализатор за течове, с който нашата фирма разполага.

С тези два метода може лесно да се открият областите на покрив, който тече, но не се вижда визуално. Ако се хване достатъчно рано, най-засегнатите райони на покрива може да се изолират и ремонтират, като по този начин се удължи живота на покрива и се спестят пари от полагането на хидроизолация на целия покрив. Практиката ни показва, че теч от покрив на сграда е често пренебрегван проблем, тъй като в жилищните сгради живеят много собственици и  организирването и събирането на средства от тях е много трудно. Предимно потърпевшите от последните етажи са заинтересовани от това дали тече покривът, и ако тече от неговото отстраняване.

Откриване на теч от тераса

КАК ДА ПОСТЪПИМ, АКО ИМАМЕ ТЕЧ ПО ОТКРИТА ТЕРАСА?

 

Мечта на голяма част от хората е да имат хубав апартамент, на висок етаж, с панорамна гледка и голяма открита тераса. Това обаче може да създаде един проблем, но той не е фатален и може да се установи и отстрани. 

Проблемите, които могат да възникнат са:

- при недобро сплавяване между покритието (фугите) на плочките и бордовете отстрани; 

- при нарушено покритие на терасата под-някаква форма;

- при некачествено положено покритие;

- при пропукване на покритието;

- при механично или химическо увреждане на покритието;

При дъжд, там където е нарушено покритието на терасата, влиза вода, получава се влага, която избива по стените, мазилката подпухва и започва да се руши.

Откриване на теч в банята

ТЕРМОГРАФСКИ АНАЛИЗ НА ТЕЧ В БАНЯ

 

 При извършване на термографски анализ на скрити течове, нашият голям практически опит показва, че най-често срещаният теч от ВиК инсталации, който се налага да бъде открит и отстранен е теч в банята.

Причината за тези течове могат да бъдат най-различни: спукана и пробита тръба, шупла в контакта на залепването между отделните ПВЦ елементи, прегряване в мястото на съединяване на два ПВЦ елемента и др.

КАК ДА ПРОЦЕДИРАМЕ, АКО ИМАМЕ ТЕЧ В БАНЯТА?

 

Нашият съвет е, ако имате такъв проблем да направите информиран избор и се обадите и локализираме теча. Не отлагайте проблема, защото времето работи против Вас и това винаги струва повече.