write to me on skype!
0888 365 366

Загуба на топлина

- Откриваме загуба на топлина и енергия от външната топлоизолация на сградите. Топлинни загуби чрез проникване на въздух ( студен и топъл ) през стени, тавани, подове и дограма. Обърнати стъклопакети и от там изтичане на топлина.

 

КАК ДА СПРЕМ ИЗТИЧАНЕТО НА ТОПЛИНА ОТ ЖИЛИЩЕТО?

 

Това може да стане, чрез диагностика на жилището с професионална термографска камера Flir.

На снимката заснета с термографска камера се вижда изтичане на топъл въздух от вратата. В жилищата най-много топлина излиза през прозорците и вратите. Много често при панелните жилища това се дължи на лоша изолация на връзките. Друга причина дори да сте в тухлено жилище и с нова дограма са прозоречните рамки. Обикновено монтажът на дограма завършва с уплътняване със строителна пяна, която върши отлично работа, но за съжаление бързо губи изолационните си качества в резултат от контакта си с въздуха, слънцето и дъжда.

Друга причина за загуба на топлина може да бъде обърнат стъклопакет. С термографската камера това може лесно да се установи и решението е само обръщане на стъклопакета в дограмата.

При лошо поставена топлоизолация също имаме големи загуби на топлина. С термографската камера често ни се случва да открием, че в отделни участъци просто липсва изолация. Освен загуби на топлина  лошо поставената топлоизолация е причина за появата на влага под самата мазилка. Имаме такива примери, които може да разгледате в нашият сайт.

Препоръка: Ако искате да подобрите качеството на жилището в което живеете направете си термографска диагностика и разберете, какво е неговото състояние.