write to me on skype!
0888 365 366
0879 034 866

Откриване на течове

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ОТКРИВАНЕТО НА ТЕЧОВЕ?

 

Откриване на течове е възможно, защото термографията се възползва от факта, че изтичането на вода показва различна температура от тази на околната среда. Най-студените температури се появяват, като черни изображения и варират до червени или дори бели изображения за най-топлите температури. Професионалната термографска камера Flir прави откриването на течове лесно, особедно когато търсеното място е скрито. По този начин къртенето на стени и подове "по подразбиране" става ненужно, а да не говорим, че се спестяват и пари от ремонта. Много е важно преди да се прави ремонт, първо да се намери причината, за да се премахне възможността на теча да се появи отново.

Откриването на течове не е въпрос на фантазия или предположения, а на опит, знания и професионално оборудване. За ENERGYAUDIT.bg е без значение, какъв е вашият теч и в какъв вид на сграда или помещение се намира, защото ние ще го открием. Ние намираме течове, които други фирми не са успели да намерят.

Какъвто и да е проблема: теч от баня, тераса, покрив на сграда, подово отопление, радиатори или системи за централно отопление, ние ще го открием и локализираме. За никой не е тайна, че скритите течове причиняват щети и скъпи ремонте. Специалистите на ENERGYAUDIT.bg обаче могат да открият местонахождението на скритите течове без никаква повреда за стените или пода на вашето жилище. След като открием теча, вие ще получите цветни термографски снимки, ако желаете подробен доклад и препоръки, за това как най-добре да отстраните проблема.

Предимствата на използване на термографското обследване за откриването на течове са, че този метод е безразрушителен, без къртене, намалява разходите, ускорява ремонта и минимизира смущения и повреди на собствеността.

На снимките Ви показваме откриване на теч от таван на помещение, теч от баня и теч от тераса.

 

IR 1354              IR 1116    

 

 Гарантираното откриване на течове зависи от две неща:

  • От професионалните умения на термографа - нашият термограф е ЕКСПЕРТ по инфрачервена термография професионално ниво 2. Той е и СЪДЕБЕН ЕКСПЕРТ в тази област. Притежава голям практически опит при работа с ВиК инсталации, с високо и ниско напрежение на електроинсталации и не само.
  • От професионалното оборудване, което е от серя Т425 нагоре - ние разполагаме с професионална термографска камера от най-висок клас FLIR T660, микровълнов датчик и локализатор за течове.

 

Ако имате проблеми с откриването на течове във Вашео жилище, направете запитване или се свържете с нас сега на телефони 0888 365 366 или 0879 034 866 и разрешете проблема си още днес.

ПРЕПОРЪКА: Винаги правете информиран избор при избора на фирма и термограф, като се интересувате от марката на термографската камера  и от наличието на сертификат за нужната квалификация за работа с нея. Обръщайте внимание на сайтовете, когато търсите фирма за откриване на течове, има ли данни, как се казва фирмата и каква е основната и дейност, тъй като напоследък наблюдаваме, как фирми предлагащи вик и други ремонти с персонал без нужната квалификация на термографи решават, че могат освен да отстраняват течовете, че могат и да ги откриват. За целта купуват термографски камери от най-ниският клас с една дръжка, които са от 5 до 10 пъти по-евтини от професионалните и заблуждават хората, че могат да окриват течове на ниска цена. Истината обаче е друга, че с такава камера, която е с ниска резолюция и чувствителност, няма как да се открие течът и такива фирми предимно разчитат на опита си, който имат като водопроводчици, но не и на термографската камера. Изводът е, че ще си дадете парите на вятъра и ще бъдете излъгани. Ако искате качествена услуга доверете се на  експертите в тази област, на тези които са се специализирали само в термографската диагностика, тъй като професионалното оборудване, с което може да се извърши тази услуга има цена и тя е много висока. Фирмите, които се занимават само с диагностика разчитат основно на оборудването и квалифицирани я си персонал и за това инвестират в него, а тези с ниският клас камери разчитат предимно на ниската цена. Хубаво е да знаете, че даването на най-ниска цена, не е белег на качество.

Вижте и специалното ни предложение при откриване на теч в баня.

 Ако искате повече информация за откриването на различните видове ВиК течове, Ви препоръчваме да прочетете статиите, които са при "Свързани материали".

 

Свързани материали: