write to me on skype!
0888 365 366
0879 034 866

Откриване на теч от тераса

КАК ДА ПОСТЪПИМ, АКО ИМАМЕ ТЕЧ ПО ОТКРИТА ТЕРАСА?

 

Мечта на голяма част от хората е да имат хубав апартамент, на висок етаж, с панорамна гледка и голяма открита тераса. Това обаче може да създаде един проблем, но той не е фатален и може да се установи и отстрани. 

Проблемите, които могат да възникнат са:

- при недобро сплавяване между покритието (фугите) на плочките и бордовете отстрани; 

- при нарушено покритие на терасата под-някаква форма;

- при некачествено положено покритие;

- при пропукване на покритието;

- при механично или химическо увреждане на покритието;

При дъжд, там където е нарушено покритието на терасата, влиза вода, получава се влага, която избива по стените, мазилката подпухва и започва да се руши.

Когато забележите, че имате теч или влага по стените или по плочките на терасата, най- добре е да се обърните към фирми, които откриват течове без къртене и са специализирани в откриването и локализирването на течове.

 Ние разполагаме с професионална термографска камера Flir, с микровълнов датчик и локализатор за откриване на течове и можем много точно да открием причината за течът и влагата във Вашето жилище. По този начин ще си спестите много средства от ремонта, тъй като ще знаете точното място и няма да Ви се наложи да къртите повече от колкото е необходимо.

Ето Ви примерни снимки, на които се вижда теч и влага на терасата и по стените на жилище, които не се виждат с просто око. Много често видимите следи от мухъл и влага са далеч от действителното изтичане, но благодарение на термалното изображение може да се открие пътя на влагата. 

 IR 1106           IR 1121

Съвет: Винаги при избора си на фирма за термографско обследване правете информиран избор. Интересувайте се от това каква е термографската камера и дали лицето има сертификат за работа с камерата. Това е във Ваш интерес, търсете си го.

 

Свързани материали: