write to me on skype!
0888 365 366

Теч от тръба на парна инсталация

На снимката се вижда основата на вертикалните щрангове, които са вградени в нарочно направен кожух в стената и захранват вертикално всички апартаменти в тази час на сградата. Термографското обследване установи, че причината за течът е корозия на самите тръби, тъй като са на повече от 50 години. Налягането в системата пада в рамките на няколко часа, което показва, че проблемът е само и единственно от корозия на тръбата. Препоръката в този случай е временното решение за подмяна на дефектиралия участък или кардиналното решение да се подмени целият щранг. Времевия хоризонт на използване на отоплителната инсталация е силно зависима от това дали системата е източвана през летния сезон. Ако системата не е източвана и е пълна, може да изкара много по-дълго време, защото когато тя остава без флоид, тя много по-бързо корозира, защото има вече въздух в системата.

Обследване на сгради

Показали сме Ви  снимки на стара сграда с частично санирани апартаменти. Термографската камера отчита разликата в температурата, като студеният цвят е показан в зелено, а високата температура в червено. Частично санираните апартаменти, задържат топлината в помещенията и затова цветът на снимките при тях е в зелено. Апартаментите оцветени в червено не са санирани, нямат изолация и температурата, която е в помещенията излиза навън през стените и прозорците. За повече информация прочетете статията "Обследване на сгради".

Теч от покривна тераса

Теч и влага от покривна тераса в резултат на нарушена фугировка и евентуален пробив на хидроизолацията.

Теч в банята

На посоченото от стрелката място е имало захранване на батерия за мивка, която е изместена в дясно пред тоалетната, а след това е продължена разгъвката на водопроводните тръби, за захранване на душ батерията в ляво. Проблемът е в тези снадки, за които новият собственик не знае нищо и вижда само, че от долу в магазина тече. Тече обаче и на съседа в спалнята, хола и отчасти в банята. На дигиталната снимка с невъоръжено око този проблем не се вижда, но професионалната термографска камера засича този невидима обективна находка. За повече информация прочетете статията "Откриване на теч в банята"

Теч от тръба на парно в баня

Показваме Ви термографска снимка от теч на тръба на парно в баня.

Теч в подземен гараж

Комрометирана хидроизолация в между блоковото пространство в частта над подземните гаражи.

Влага под топлоизолацията на сграда

Тъмното петно е влага отдолу под мазилката. Вижда се неспазената технология на поставяне на изолацията. По този начин се компрометира цялата външна изолация на сградата.

Теч на тераса

На снимката се вижда теч на тераса. За повече информация прочетете статията "Откриване на теч от тераса".

Кражба на топлинна енергия

На снимката се вижда обичайната разлика в температурите, имаме светлото изразяване в затопленият участък под прозореца. Това е топлоизточник под прозореца

Теч по фасадата на жилищен блок

Теч покрай воронката на покрива. Течът върви покрай воронката на терасата. По-силно е изразен около външната част на стената на балкона. Част от влагата върви и покрай бетонната плоча на тавана на апартамента.

Страница 1 от 2