write to me on skype!
0888 365 366
0879 034 866

Теч от съседи

КАК ДА ПОСТЪПИМ, АКО ИМАМЕ ТЕЧ ОТ СЪСЕДИ?

 

Когато установите, че имате влага или мухъл по тавана в банята, на терасата или в друга част на жилището си, това е признак, че причината е теч от съседи. В такива случаи, когато ни извикате да открием и локализираме течът е необходимо да осигурите достъп и до апартамента на Вашият съсед.  Много често те отказват да дадат такъв достъп, но когато ние като професионална фирма поискаме такъв, за да можем да направим термографското обследване почти никога не отказват.

Голяма част от проблемите идват от теч в баните, който ние много точно ще открием и локализираме и по-този начин ще си намалите разходите от излишно къртене. На база на нашият доклад и снимки, които ще получите, ако ги пожелаете, Вие може да предявите Вашите претенции за възстановяване на Вашите разходи, към Вашият застраховател, към Вашият съсед, а ако проблемът се окаже от общите части разходът да мине за сметка на блока в който живеете.

 

На снимките Ви показваме влага, която идва от горната баня.

IR 1348                   IR 1358

Ако имате теч от съседи има два начина за разрешаване на междусъседския спор. Единият е лесен, а другият труден.

Лесният е, когато съседът е добронамерен и проявява готовност за разрешаване на проблема.

Трудният е, чрез свикване на Общо събрание, тъй като сте в етажна собственост. Ако и това не помогне следващата институция е общината, към която принадлижите. И последната инстанция е българския съд.

Съвет: Винаги при избора си на фирма за термографско обследване правете информиран избор и изисквайте да знаете термографската камера дали е професионална, ако е с една дръжка просто откажете и дали лицето има сертификат за работа с камерата. Това е във Ваш интерес, търсете си го.

 

 Свързани материали: