write to me on skype!
0888 365 366

Диагностика на течове

Благодарение на термографията е възможно невидимото да стане видимо.

Откриване на теч във ВиК инсталации невидим за човешкото око, става видим за професионалната термографска камера FLIR T425. Нашите клиенти предполагат, че само нашата скъпа техника е причината да успяваме за такъв кратък период от време да откриваме скритите течове на вода в бани, открити тераси и покриви на сгради. Това обаче е далеч от истината, тъй като нашият опит усъвършенстван през годините и проведените обучения са много важно предимство за откриването на течът и индентифициране на точният проблем, както и за предоставянето на икономически ефективни решения за неговото отстраняване.

Термографската диагностика с инфрачеревена термографска камера сканира изображението и открива разлика в температурата, които са невидими за човешкото око. Намирането на проблема става бързо с този безразрушителен метод за откриване на влага и течове при покриви, стени, подове, блокажи в открити тръби и течове в тръби скрити зад стените и под подовете. Видимите следи от мухъл или влага често са далеч от действителният теч, но с помоща на термалното изображение може да се подчертае пътя на влагата.

2014-07-09 15.08.42-1320x240     2014-07-09 15.08.42-2

Снимките, които виждате са от откриване на теч от покрив.

2014-08-22 13.58.53-1320x240     2014-08-22 13.58.53-2

Снимките, които виждате са от откриване на теч от тераса.

ENERGY AUDIT държи много на качеството. Когато имате нужда от откриване на теч, винаги проверявайте фирмата има ли я публикувана в сайта, с каква камера ще се извърши тази диагностика, има ли сертификат и опит термографа. Обръщайте внимание и на снимките качени в сайтовете предлагащи този вид услуга. Когато са правени с камери хоби вариант, които са с една дръжка пък били те и FLIR, снимките предимно  са не ясни и стоят размазани. С такава камера не може да се види и локализира с точност мястото от където идва течът и няма да останете доволни от резултатът. Даването на най-ниска цена не е белег на качество. Винаги правете информиран избор, това е във Ваш интерес.

Свързани материали: