write to me on skype!
0888 365 366
0879 034 866

Фирма за откриване на течове

КАК ДА НАМЕРИТЕ ПРАВИЛНАТА ФИРМА ЗА ОТКРИВАНЕ НА ТЕЧОВЕ?

 

Откриване на течове в момента предлагат много фирми, но от тях само няколко фирми отговарят на  критериите за редовност и коректност. А те са:

1. Професионално оборудване с термографска камера висок клас на марката FLIR.

2. Документ (Сертификат) за работа с термографска камера.

3. Издаване на фактура или касова бележка за извършената услуга.

4. Дългогодишен професионален опит в откриването на течове във водопроводната инсталация.

5. Качествено и коректно обслужване на клиентите.

6. Гаранция за откриване на теча.

В момента първото нещо, което прави впечатление е, че в сайтовете няма име на фирма, а на контакти има само телефони. Проверете сами, ако не вярвате.  Напишете ключовите думи "течове" или "откриване на течове" и ще видите, че само няколко сайта, от които единият е нашият, има информация за: коя е фирмата,  с каква термографска камера и модел работи, какъв професионален опит има термографа и останалата информация за критериите, които изброих по-горе. Много хора си мислят, че името на сайта е име и на фирмата, а то изобщо не е така. Когато някой крие такава важна информация и когато питаш по телефона и не ти се казва, замислете се каква гаранция ще имате от хора работещи нерегламентирано тази дейност и бихте ли допуснали такива непознати хора у дома си.

Първо, тези фирми, работят с нисък клас термографски камери, които са с една дръжка, та дори и да са с марката FLIR,  те имат ниска резолюция и с тях трудно може да се гарантира точното откриване на теча. С тях не може да се направи технически доклад от професионален специализиран софтуер. Тъй като те зная това, но вие не го знаете казват, че доклада влиза в цената и ви го дават под формата на снимки и тяхното мнение към тях.

Второ, не са регистрирани по Закона за ДДС, но казват, че цената е с ДДС. Не ви пускат нито фактура, нито касова бележка, а това са документи, които са гаранция, че услугата е извършена от регламентирана фирма и вие знаете, коя е тя.

Трето, при тях основно се набляга на ниската цена. Ниската цена не е гаранция за качество. Няма, как с такава камера да ви извършат качествена услуга. Просто ще си дадете парите на вятъра и ще останете разочаровани от този вид иновативна технология, която е с големи възможности, но при вас идват фирми с камери, които са за лична употреба и без необходимият опит.

Надявам се да сме били полезни и когато ви се налага да ползвате такива услуги да направите информиран избор.

Повече за възможностите на термографията може да прочетете в статиите на нашият сайт.

На снимките ви показваме теч от тераса и баня.

IR 257teih terasa17                   IR 2536tech v bania

 

Свързани материали: