write to me on skype!
0888 365 366

Влага на пода в помещение

Първоначално проблемът  не се вижда .

Никой не подозира за наличието на такъв проблем. В някои случаи може да се усети миризма на влага, но това не е задължително.

 

 

Хора с по-чувствителни сетива могат да я регистрират само, но не и да я локализират. С високият си клас на точност това е възможно да се установи, както със специлизираната термографична камера на FLIR, така и със строго специлизираният влагомер. С него допълнително се посочват специфичните параметри за по-голяма прецизност в последващият доклад. След като клиентът вземе целият материал от обследването, той решава за себе си какво мисли да предприема по-нататъка. За него най-важно е, че диагнозата е поставена абсолютно точно и професионално.

 

22085752479819

На снимка (1.) абсолютно не се вижда влагата. Може да се усети евентуално ако си сложим ръката на пода, не не е много сигурно. Разликата в температурите е много малка и за това не я усещаме. Когато се задълбочи проблема /влагата стане повече/ може и да усетим. Това няма как да се случи с високият клас на точност на професионалната термографска камера на водещата фирма FLIR. Нейният клас няма нищо общо с класът на точност на камерите китайско производство. От там идва и разликата в нивата на цените.

8868451

На снимки ( 2, 3 и 4 ) влагата се вижда с подчертан в синьо цвят. Вижда се, че границата не е рязка, а е леко плавна. Това говори за плавен /бавен /процес на образуване на влага. Скороста с която водата влиза в бетона е по-голяма от скороста с която може да се изпари и да не остане следа. Ако процесът на овлажняване е по продължителен, но след това е престанал , с изпаряването на водата се получават карбонатни съединение във вид на бяло прахообразно вещество полепнало на мястото на влагата.Това е признак, че мястото вече е изсъхнало и може да се предприемат ремонтни дейности.