write to me on skype!
0888 365 366
0879 034 866

Термографска диагностика при покупка на жилище

КАК СЕ ПРАВИ ТЕРМОГРАФСКА ДИАГНОСТИКА ПРИ ПОКУПКА НА ЖИЛИЩЕ?

 

Имаме удоволствието да ви покажем една малка част от термографска диагностика, която направихме на наш клиент желаещ да закупи едно изключително добро жилище. Въпреки, че то за него е перфектно, с отлична  панорама и локация, той поиска термографска диагностика за да е убеден, че няма скрити дефекти останали от строителя. По разбираеми причини, не можем да ви покажем цялостното заснемане на обследването, защото освен, че е около час и половина, все пак трябва да сме дискретни и да не допускаме изтичане на информация за клиентите ни по никакъв начин. Информацията в този видеоклип е съгласуван и контролиран точно по тази причина.

 

Термографската диагностика установи:

На инфрачервената снимка №1 се вижда, че няма сложена топлоизолация отдолу под нивото на дограмата. Затова оцветяването в зоната е синьо-тъмно синьо. На дигитална снимка №2  проблемът не се вижда практически.

01

                               снимка №1                                                                                                снимка №2

На инфрачервените снимки подолу се вижда, че има наличие на влага, защото петната не са с резки очертания а са с разсейвания. На дигиталните снимки проблемът не е засечен макар, че съществува.

02

03

04

След като сме направили диагностика на апартамента се прави доклад, като информацията от инфрачервената камера се обработва със строго специализиран софтуер. В самият доклад се описват  засечените проблеми /ако има такива/. Прави се съпоставка между дигиталните и инфрачервените снимки. Използват се различни софтуерни инструменти за по-добро онагледяване. В докладът като заключение ние даваме нашето мнение и препоръки за отстраняването на засечените проблеми. За нас най-важното в случая е клиента да остане доволен от нашата работа.

В конкретния случай клиента остана доволен от нашата работа, беше наясно какво купува и какво трябва да направи за да отстрани тези дефекти преди да го довърши и направи за живеене. Ако не беше поръчал тази термографска диагностика, клиентът щеше да си довърши апартамента ( да си постави паркет, обзавеждане и т.н.) и след неголям период от време като избие влагата, да се наложи да прави ремонт, който освен средства ще му струва и много нерви и неудобства. Едно е да отстраниш дефектите, когато жилището е на шпакловка и замазка, друго е когато си го обзавел и живееш в него. 

Имате уникалната възможност да видите видеоклип на заснета термографска диагностика. Приятно гледане!

 

 

 

Свързани материалли: