write to me on skype!
0888 365 366
0879 034 866

Откриване на теч от покрива на сграда

КАК ДА УДЪЛЖИМ ЖИВОТА НА ПОКРИВА НА СГРАДА?

 

Отговорът е в правенето на периодични проверки на състоянието на покритието на покрива. Това се прави чрез термографско обследване с професионална термографска камера Flir и специализиран локализатор за течове, с който нашата фирма разполага.

С тези два метода може лесно да се открият областите на покрив, който тече, но не се вижда визуално. Ако се хване достатъчно рано, най-засегнатите райони на покрива може да се изолират и ремонтират, като по този начин се удължи живота на покрива и се спестят пари от полагането на хидроизолация на целия покрив. Практиката ни показва, че теч от покрив на сграда е често пренебрегван проблем, тъй като в жилищните сгради живеят много собственици и  организирването и събирането на средства от тях е много трудно. Предимно потърпевшите от последните етажи са заинтересовани от това дали тече покривът, и ако тече от неговото отстраняване.

 Много е важно хората да полагат превантивен контрол на състоянието на покрива, тъй като цялостния ремонт на покрив с поставяне на нова хидроизолация е много скъпо, в момента това струва около 35 лева на кв. метър. Икономически винаги е по-изгодно да откриеш, от къде тече покривът и да се направи само частичен ремонт на локализираното от теч място.

DC 3928320x240     IR 3927

Снимките, които виждате са от откриване на теч от покрив.

Съвет: Винаги при избора си на фирма за термографско обследване правете информиран избор. Първо интересувайте се дали термографската камера е професионална, ако камерата е с една дръжка и снимките в сайта са размазани и неясни просто откажете и услугата. Второ, дали лицето, което ще прави термографското обследване има сертификат за работа с камерата. Това е във Ваш интерес, търсете си го.

 

Свързани материали: