write to me on skype!
0888 365 366

Влагата в нашите жилища

 

 Влагата в нашите жилища

Влагата в помещенията, които обитаваме обикновенно се дължи на два източника.

1. Когато за първи път е измазано жилището мазилката е прясна и следователно трябва да се остави по-продължителен период от време за да излезе влагата. Когато се влезе в такова затворено помещение веднага се усеща застоялият въздух, но когато се създаде течение, чрез отваряне на прозорците и вратите застоялият въздух изчезва и климата се нормализира. В този случай говорим за естествена влага която с течение на времето изчезва. Ако обаче не се отварят прозорците и вратите, след определен период от време започва да се образува мухъл и плесени. От тук нататък нещата почват да стават неприятни.

 

 

 

IR 0233  IR 0239

2. Влага може да се появи в стените, пода, таваните и покривите в следствие на не спазени технологични процеси, немарлива работа на строителите, в следствие на някакъв фабричен дефект на някой от компонентите с които се изгражда ВиК системата, дефектна или неправилно сложена хидроизолация, вандалско отношение към системите за доставка и  отвеждане на водата в канализацията, конденз от дограмата.

IR 0240  IR 0241

Когато е налице някое от условията за причиняване на влага цитирани в точка 2, това означава, че вече имаме проблем. За него може да знаем малко след създаването му. Обикновенно не се взимат решения веднага с откриването му. Проблемът обаче обикновенно се задълбочава и с течение на времето става все по-голям, т.е. това означава повече средства за неговото отстраняване. Колкото по-силен е течът от някоя от доставящите или отвеждащите системи за вода, толкова по-бързо изтича времето ни за реакция. Когато петното от влага се е разрастнало, т. е. ние сме го забелязали по-късно обикновенно трудно можем да определим къде е първоизточника. Защо ли? Ами защото източника може да не е само един. Може също да идва по пукнатина в бетона или стената от съвсем друго място. И тогава се замисляме, че трябва да се направи ремонт. Ето точно тука трябва да се свържете с професионалисти, които ще дойдат със термографска камера от професионално ниво, ще Ви направят обследването и ще посочат източникът на проблема.

IR 0267  IR 0272

Само единствено с този неразрушителен и безконтактен метод, Вие ще имате представа точно къде е проблема. Няма да ви се налага да разкъртвате всичко и да го възтановявате отново. Ще се съгласите, че това винаги са повече средства отколкото отстраняването само на локалният проблем. Термографската камера от професионално ниво много точно ще открие първоизточника на влагата в мазета, стени, подове, гаражи, покриви, около доставящи и отводнителни системи в жилища, офиси и помещения от всякакъв тип. Тя може да работи дори в пълна тъмнина. Когато трябва да се открие теч в баня обикновенно се опитваме да видим през плочките, но по-добри са резултатите, когато се гледа извън банята, защото водата винаги оставя следи. Ние не остраняваме Вашият проблем, а само го локализираме, като Ви даваме съответният доклад за находката и начините за отстраняването му. Ако имате такъв проблем, не се колебайте обадете ни се. Така ние ще решим проблема заедно.

 

Свързани материали: