write to me on skype!
0888 365 366

Термографска диагностика на бизнес сграда

От направената термографска диагностика на фасадата на бизнес сграда се установи, че има влага под топлоизолацията. 

От направеният доказателствен материал се виждат на много места петна от влага, които са под направената външна топлоизолация. Причината е, че не е спазена технологията за поставяне на външна топлоизолация, в резултат на което тя е компрометирана. На много места  се виждат пукнатини дори с просто око. Въпрос на време е влагата да избие, да пукне мазилката и тогава процесите като цяло ще се задълбочат и ще се ускорят.

 

 

 

 

Когато ползвате услугите на фирми за поставяне на топлоизолации, винаги проверявайте тяхната работа, чрез термографска диагностика.

На първата снимка се виждат тъмните петна от влага под декоративните пана по фасадата на бизнес сградата.  На втората снимка, тъмното петно е влага под самато мазилка на външната топлоизолация. Както се вижда на снимката петното е огромно.

IR 0221  IR 0241

В тази палитра обикновенно с тъмен цвят се изобразява влагата.  От вертикалната скала в дясно на снимката се вижда разпределението на температурният диапазон. Светлият цвят е висока температура, а тъмният ниска.

Преди да изберете фирмата, непременно си направете проучване, защото проблемите след това могат да са многобройни. Ползвайте само доказани професионалисти. Заложете си арбитражни условия в договорите и следете нещата от близо.

 

IR 0242  IR 0222
  

ПРЕПОРЪКА: Нашият съвет е когато ползвате услугите на фирми, които се занимават с поставяне на външна топлоизолация да проверете тяхната работа чрез термографска диагностика за да сте сигурни, че тя е поставена качественно.


  

 

Свързани материали: