Влага под плочките на тераса

Част от доклад, който се дава на клиента.

При направената термографска диагностика на тераса на снимките много ясно си личат тъмните петна. Това е влага, която е под плочките. Учудващо е, че на места поставянето на плочките е изпълнено както трябва, но на повечето участъци като цяло това не е така. Или е имало голям промеждутък от време при полагането на плочките, вследствие на което е навлязла влага и в крайна сметка тя няма от къде да излезе сега или нещата технологично са направени неграмотно. Може би е заради недобросъвестно отношение. Причините могат да бъдат различни, мотивите също. Най-вероятното е, че не е спазена технологията и условията при които става полагането на плочките. От тук нататък – резултатът е ясен. Тъй като снимките са направени на един и същи обект, не е необходимо да се слага коментара за всяка една снимка.

 

 

 

Заснети  и доказани поразени участъци от влага на терасата на обикновен апартамент в Младост!


 IR 0259  IR 0260

 

IR 0261  IR 0262

Поразена е и стената  от вътрешната и външната страна на височина около  20-40 см. от пода създаващо условия за мухъл и плесен.

IR 0267  IR 0272

Поразена е и терасата на съседният горен етаж.  И там се установява влага под плочките.

IR 0277  IR 0278

ПРЕПОРЪКИ: / част от препоръките/

Трябва да се демонтират плочките в подходящо климатично време и след това да се изпълни правилно технологично целият процес, за да не се получат каверни /изпълнени с въздух участъци/, в които да се образува конденз....................

 

Свързани материали: