write to me on skype!
0888 365 366

Влага под плочките на тераса

Част от доклад, който се дава на клиента.

При направената термографска диагностика на тераса на снимките много ясно си личат тъмните петна. Това е влага, която е под плочките. Учудващо е, че на места поставянето на плочките е изпълнено както трябва, но на повечето участъци като цяло това не е така. Или е имало голям промеждутък от време при полагането на плочките, вследствие на което е навлязла влага и в крайна сметка тя няма от къде да излезе сега или нещата технологично са направени неграмотно. Може би е заради недобросъвестно отношение. Причините могат да бъдат различни, мотивите също. Най-вероятното е, че не е спазена технологията и условията при които става полагането на плочките. От тук нататък – резултатът е ясен. Тъй като снимките са направени на един и същи обект, не е необходимо да се слага коментара за всяка една снимка.

 

 

 

Заснети  и доказани поразени участъци от влага на терасата на обикновен апартамент в Младост!


 IR 0259  IR 0260

 

IR 0261  IR 0262

Поразена е и стената  от вътрешната и външната страна на височина около  20-40 см. от пода създаващо условия за мухъл и плесен.

IR 0267  IR 0272

Поразена е и терасата на съседният горен етаж.  И там се установява влага под плочките.

IR 0277  IR 0278

ПРЕПОРЪКИ: / част от препоръките/

Трябва да се демонтират плочките в подходящо климатично време и след това да се изпълни правилно технологично целият процес, за да не се получат каверни /изпълнени с въздух участъци/, в които да се образува конденз....................

 

Свързани материали: