write to me on skype!
0888 365 366

Превантивна проверка на ел инсталация

ИСКАТЕ ЛИ ВАШЕТО ЖИЛИЩЕ ДА ГОРИ КАТО МОЛ СТАМБОЛИЙСКИ?

 

Разбира се, че никой не иска. Въпреки това такива неща се случват, а за гореспоменатият МОЛ  вече два пъти в рамките на една година. Дали е вярно, че за това е виновна конкуренцията това само следствието и компетентните органи ще кажат. За нас е ясно само, че в този МОЛ не са взети мерки и не е направен превантивен контрол за да не се стига до втори пожар.

Мястото на запалването на фасадата е такова, че е много трудно да се предположи, проникването да е останало незабелязано от охранителният екип на Мола. По- вероятно е инсталацията по рекламното осветление да не е доизчислена и да не е изпълнена, както трябва или да не са използвани материали с достатъчен коефициент на сигурност, т. е. материали, които ще издържат по-дълго във времето, без да си променят физическите параметри.

 

Image 1655012 2   165668300

КАК ДА ИЗБЯГВАМЕ ТАКИВА ИНЦИДЕНТИ?

 

Ако искате, да не Ви се случват и на Вас такива инциденти, то вземете мерки. С помоща на професионалната термографска камера Flir с която разполагаме ние сканирваме ел. инсталации и правим проверка на всички връзки в електротабла и разпределителни кутии.

Ето така изглеждат  проблемни участъци от електрическо съоръжение.

 трансформатор трансформатор 2 трансформатор  3     

На първата снимка външно всичко изглежда както трябва, но всъщност не е. Погледната през термографската камера снимка №2, при първата фаза ясно показва наличието на висока температура оцветена в много светъл тон различна от другите две фази. На третата снимка, която е комбинирана между фотографска и термографска ясно пак се вижда проблемната фаза. Ако не се вземат мерки навреме нещата стават необратими,  съоръжението гръмва и може да предизвика пожар. 

Изводът е: правете превантивна проверка на електрическата си инсталация за да не се получи късо съединение. Ако забележите признаци на изменение цвета на изолацията на кабелите или на метала, както и евентуално усещане за излъчване на температура, това са признаци, че има проблеми. Не губете време, а се обадете, за да установим и открием точното място на проблемното електрическо съоръжение.

 

 

Свързани материали: