Превантивна проверка на ел инсталация

ИСКАТЕ ЛИ ВАШЕТО ЖИЛИЩЕ ДА ГОРИ КАТО МОЛ СТАМБОЛИЙСКИ?

 

Разбира се, че никой не иска. Въпреки това такива неща се случват, а за гореспоменатият МОЛ  вече два пъти в рамките на една година. Дали е вярно, че за това е виновна конкуренцията това само следствието и компетентните органи ще кажат. За нас е ясно само, че в този МОЛ не са взети мерки и не е направен превантивен контрол за да не се стига до втори пожар.

Мястото на запалването на фасадата е такова, че е много трудно да се предположи, проникването да е останало незабелязано от охранителният екип на Мола. По- вероятно е инсталацията по рекламното осветление да не е доизчислена и да не е изпълнена, както трябва или да не са използвани материали с достатъчен коефициент на сигурност, т. е. материали, които ще издържат по-дълго във времето, без да си променят физическите параметри.

 

Image 1655012 2   165668300

КАК ДА ИЗБЯГВАМЕ ТАКИВА ИНЦИДЕНТИ?

 

Ако искате, да не Ви се случват и на Вас такива инциденти, то вземете мерки. С помоща на професионалната термографска камера Flir с която разполагаме ние сканирваме ел. инсталации и правим проверка на всички връзки в електротабла и разпределителни кутии.

Ето така изглеждат  проблемни участъци от електрическо съоръжение.

 трансформатор трансформатор 2 трансформатор  3     

На първата снимка външно всичко изглежда както трябва, но всъщност не е. Погледната през термографската камера снимка №2, при първата фаза ясно показва наличието на висока температура оцветена в много светъл тон различна от другите две фази. На третата снимка, която е комбинирана между фотографска и термографска ясно пак се вижда проблемната фаза. Ако не се вземат мерки навреме нещата стават необратими,  съоръжението гръмва и може да предизвика пожар. 

Изводът е: правете превантивна проверка на електрическата си инсталация за да не се получи късо съединение. Ако забележите признаци на изменение цвета на изолацията на кабелите или на метала, както и евентуално усещане за излъчване на температура, това са признаци, че има проблеми. Не губете време, а се обадете, за да установим и открием точното място на проблемното електрическо съоръжение.

 

 

Свързани материали: