write to me on skype!
0888 365 366

Термографска диагностика

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ ТЕРМОГРАФСКАТА ДИАГНОСТИКА?

 Термографията е метод,

дава възможност да се направи подробен и точен анализ при измерване температурната повърхност под формата на топлинни потоци и да трансформира инфрачервеното излъчване на обекта в цветно изображение или термограма. Инфрачервени изображения, показващи отклонения в разсейването на топлината могат да разкрият проблеми и недостатъци на обследваният обект.

Термографската диагностика е безразрушителен метод, който се извършва безконтактно и не нарушава цялостта на инспектирания обект.

Ползите от термографската диагностика са:

Откриване на течове в бани, открити тераси, ВиК инсталации, подово отопление и други скрити течове. Това може да Ви спести пари от ремонта и няма да къртите произволно. На снимките в тъмно лилавия цвят сме Ви показали, как изглеждат проблемните участъци, където има влага и теч.

IR 8499                                        IR 8487

Откриване на течове по покриви на сгради. Това ще удължи живота на покрива и ще Ви спести подмяната на цялата хидроизолация на покрива. На снимките се виждат голямо количество влага около основите на коминското тяло и стълбищната клетка оцветено в тъмно лилав цвят.

IR 8285                                         IR 8303

Откриване на електрически повреди. Тук е огромна ползата от тази технология. Превантивният контрол на всички електрически инсталации и съоръжения носят само едно и това е сигурност. Това може да Ви намали големите разходи, които бихте платили при една авария или пожар. Не е за подценяване и осигуряването на безопасни условия на труд на работещите с тези електрически инсталации с високо и ниско напрежение.

Откриване на топлинни загуби при обследване на сградите за енергийна ефективност. Термографската диагностика е инструмент, чрез който се установяват липсата или лошо положена изолация, която е причина за появата на влага под самата мазилка, обърнати стъклопакети, компрометирани покриви и други подобни строителни проблеми. На разбираем език, снимките в червен цвят са жилища без изолация и топлината излиза навън, а в зелено са жилища с поставена изолация и топлината остава в тях.

IR 8333                                          IR 8341

Ако имате нужда от термографска диагностика, обадете се за консултация сега на телефон 0888 365 366 или изпратете запитване за конкретна оферта и разрешете проблема си още днес. Ползата, която ще имате, ако изберете нас е, че може да се възползвате от специалното ни предложение което е: „плащаш за обследване на теч в баня и получаваш безплатно допълнително обследване на електрическо табло или контакт по-избор”. Предимството, което прави нашата услуга по-добрият избор е, че работим с професионална термографска камера от най-висок клас FLIR T660, термографа ни има международна диплома и сертификат от БАН за професионална квалификация по безразрушителни методи за контрол и работа с нея, а така също и голям практически опит.

 

Свързани материали: